Whiskey a Bourbony

TOMATIN CASK STRENGTH

Tomatin Cask Strength je skotská single malt whisky pro opravdové znalce a nadšence. Zrála v sudech po sherry Olorosso a po bourbonu s stáčena je v sudové síle, která se může měnit podle aktuální šarže. Tomatin Cask Strength nabízí velmi temperamentní charakter. Intenzivní vůně cukrového sirupu a zázvorových sušenek. V chuti najdeme tóny sladu a marcipánu, které nás dovedou k suchému kořenitému závěru.

Hinch peated single malt

HINCH Peated Single Malt je sladová, třikrát destilovaná single malt whisky, která nabízí jemnou chuť sladkého sladu se složitými rašelinovými příchutěmi, což z ní dělá skutečně jedinečnou irskou whisky. Světle zlatá barva se sladkou dehtovou, kouřovou, dřevitou vůní. Okamžité silné rašelinové příchutě s přetrvávajícím a jemným ovocným podtónem, které vyvolávají v ústech rašelinovou bouři, po níž ucítíte jemný náznak lékořice. Odvážná, inovativní, současná irská whisky hrdě vyrobená v hrabství Down.

Jack Daniels, Jack Daniels Honey

Jack Daniel’s není bourbon. Je to Tennesse whiskey. Temně zlatá lahůdka je díky pomaloučkému prokapávání přes třímetrovou vrstvu javorových uhlíků extra jemná a její aroma si nespletete. Voní po dubovém dřevu, cukrovém sirupu a vanilce. Na patře je přesně tak akorát dřevitá, s notami čokolády, opečeného chleba a skořice, ke kterým se v závěru přidává lehký dotyk kouře. Vychutnejte si Jacka, jak se patří. Jen tak, na ledu, nebo v míchaných koktejlech, ale hlavně s přáteli.

Jameson

Dobrotu jménem Jameson asi není potřeba dlouze představovat. Tohle je klasika všech klasik. Nejprodávanější irská whiskey. Třikrát destilovaná kráska, která si před lahvováním odpočine minimálně 4 roky v dubovém sudu. I díky tomu ve vůni najdete pomerančovou kůru, květiny a koření, v chuti pak něco z oříšků, vanilky a sladkého ovoce. Úžasně jemná whiskey, která pohladí na jazyku i v hrdle. Pokaždé

Laphroaig Quarter Islay single malt

Rašelinová vůně, náznak kokosu a banánu. Chuť je hluboká, komplexní a kouřová, přesto nabízí překvapivě jemnou sladkost. Závěr je dlouhý, vysychá do kouře a koření. Whisky zrála ve velmi malých sudech z amerického bílého dubu (sudy mají čtvrtinovou velikost než běžné sudy, proto název Quarter Cask). Tím dochází k většímu kontaktu stařené whisky se dřevem. Dub přidává whisky jemnou sladkost a sametovost.